Aquest comunicat ens aplega de l’Agencia de Tecnologia i Certificació Electrònica:

El decret d’estat d’alarma regula, com bé sabeu, la lliure circulació de ciutadans. Està prohibit desplaçar-se per qualsevol qüestió que no sigui treball, atenció sanitària o assumptes que tinguin a veure amb necessitats bàsiques com l’alimentació. Fins i tot les cites per a l’obtenció de l’DNI han estat anul·lades. Per tant, entenem que circular per obtenir el certificat digital no és una de les activitats permeses, llevat que es consideri “de força major o situació de necessitat“.
No obstant això, els nostres serveis segueixen funcionant a ple rendiment. Això vol dir que qualsevol ciutadà podrà obtenir un certificat de l’ACCV, a través d’APSC (en línia), utilitzant el seu DNI-e. També que segueixen actius tots els serveis que es proporcionen en línia, com la descàrrega de certificats de representant importats en fitxer, o la descàrrega de certificats no personals (Seu, Segell, aplicació …).
Si es planteja algun cas de força major, aconsellem que l’usuari es posi en contacte amb l’organisme responsable del tràmit que vulgui fer per buscar solucions. Tenint en compte les circumstàncies, no creiem que es pugui obligar a ningú a obtenir un certificat si no està prevista la circulació per a això.

Notícies per categories

Històric de noticies